WELKOM IN DE ONLINE SHOP 4memory.nl

Memorycards voor thuisgebruik

Er zit nogal wat verschil in memorycards. Wanneer jij je aan het oriënteren bent, valt je dit al snel genoeg op. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een geschikt exemplaar te vinden. Niet alleen zit er heel veel verschil in de prijs, maar de kaarten zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende merken. Wil jij een memorycard aanschaffen voor thuisgebruik? Dat komt goed uit. Wij bieden je in de onderstaande tekst namelijk de helpende hand voor het uitzoeken van een geschikte memorycard voor thuisgebruik!

memory card

Wat wil je met de memorycard?

Voordat je een memorycard aanschaft is het verstandig jezelf af te vragen wat jij allemaal met de kaart wilt doen. Wil jij hem alleen gebruiken om tekstbestanden op te slaan of zet je er straks ook foto’s en video’s op. Dit is namelijk belangrijk om het geheugen van de kaart te kunnen kiezen. Tekstbestanden zijn namelijk lang niet zo groot als foto’s en video’s. Wanneer jij dus ook filmpjes en afbeeldingen op jouw kaart wilt zetten, moet je er eentje kiezen met een groter geheugen. Hoe meer geheugen een memorycard heeft, hoe meer jij ermee kunt.

Memorycard regelmatig opschonen

Een memorycard voor thuisgebruik hoeft over het algemeen niet heel erg veel geheugen te bevatten. Is jouw kaart toch regelmatig vol? Dan wil dit niet zeggen dat je direct een nieuwe aan moet schaffen met meer geheugen. Je kunt eerst eens proberen je kaart regelmatig op te schonen. En nee, hiermee doelen we niet op het verwijderen van bestanden van jouw memorycard. Je kunt de bestanden namelijk vrij simpel verplaatsten van de geheugenkaart naar bijvoorbeeld jouw computer. De meeste computers en laptops hebben tegenwoordig namelijk een ingang waar je een geheugenkaart in kunt stoppen. Is dit bij jou niet het geval? Dan kun je voor een paar euro vaak een extern apparaatje kopen om dit alsnog mogelijk te maken.

Goedkope memorycards voor thuisgebruikuses

Hoe meer geheugen een memorycard heeft, des te duurder deze is. Aangezien een memorycard voor thuisgebruik niet veel geheugen hoeft te hebben, kun jij deze dus al redelijk goedkoop aanschaffen. Soms worden dergelijke kaarten zelfs met korting aangeboden. Maak echter niet de fout alleen maar op de prijs te letten. Sommige kaarten hebben namelijk zo weinig geheugen dat deze zelfs niet geschikt zijn voor thuisgebruik. Hap dan ook niet direct toe wanneer jij korting ziet of een kortingscode aangeboden krijgt. Wanneer jij er zeker van wilt zijn dat je een goede memorycard krijgt voor thuisgebruik, kun je het beste zoeken naar korting op elektronica. Bij dat soort winkels vind jij namelijk ook vaak goedkope memorycards.

3 thoughts on “Memorycards voor thuisgebruik

 1. Author

  Een memorycard mag dan een stuk goedkoper zijn dan een paar jaar geleden, maar ik vind ze nog steeds duur. Zeker wanneer je zo’n kaart vrijwel niet gebruikt is het een behoorlijke kostenpost. Heeft iemand misschien een leuke aanbieding gezien of een kortingscode voor een memorycard? Ik hou me graag aanbevolen!

  <i class="fa fa-reply"></i> Reply
 2. Author

  De capaciteit van mijn huidige memorycard is niet bepaald groot. Heb dan ook al meerder malen een melding gehad dat de kaart vol zat. Wist echter niet dat je de kaart uit kon lezen op je computer. Ik verwijderde altijd gewoon wat foto’s. Jammer dat ik niet eerder achter deze mogelijkheid ben gekomen…

  <i class="fa fa-reply"></i> Reply
 3. Author

  Ik wil een memorycard voor mijn fotocamera kopen, alleen ik weet niet welke. Kan iemand mij misschien wat advies geven? Het is geen professionele camera, maar gewoon een compacte die je ook meeneemt op vakantie. Ik maak er geen honderden foto’s mee, dus denk niet dat ik een memorycard met grote capaciteit moet hebben.

  <i class="fa fa-reply"></i> Reply

Post Comment