web analytics
WELKOM IN DE ONLINE SHOP 4memory.nl

FAQ

Hoe onderscheid je kwaliteitsproducten van namaak?

Op het internet worden enorm veel artikelen aangeboden. Natuurlijk vind je hier kwaliteitsproducten, maar er worden ook vaak genoeg namaakproducten aangeboden. Voor de gemiddelde Nederlander is dit echter niet makkelijk te onderscheiden. Daarom wordt ook vaak een kat in de zak gekocht. Om dit te voorkomen moet je in eerste instantie weten waar je moet zoeken. Vervolgens is het zaak om verschillende aanbieders van producten met elkaar te vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat jij de juiste prijs betaalt. Sla ook vooral het lezen van de reviews niet over bij de vergelijking. Hier kun je meestal al veel uit opmaken. Wanneer jij dit allemaal toepast, kun jij vrij eenvoudig een misleiding voorkomen.

Wat is het nut van een memorycard?

Sommige mensen vinden een memorycard ouderwets. Tegenwoordig zit er namelijk behoorlijk wat geheugen op een tablet, smartphone of laptop. Niet ieder apparaat heeft echter een grote opslagcapaciteit. In dat geval biedt een memorycard uitkomst. Met een memorycard kun jij namelijk het geheugen van deze apparaten vergroten. Bij een smartphone is het bijvoorbeeld mogelijk om foto’s en video’s op de memorycard op te slaan. Hierdoor wordt het geheugen van het apparaat niet aangetast. Zo krijg jij dus lang niet meer zo vaak een melding dat het geheugen van jouw apparaat vol zit.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een memorycard?

De meeste Nederlanders staan vooraan in de rij wanneer er korting gegeven wordt. Een memorycard kopen met korting is echter niet altijd even slim. Veel mensen kijken toch alleen naar de prijs van zo’n kaart. Zij besluiten vervolgens om één van de goedkoopste varianten te kopen. Dit is bij een geheugenkaart nou juist waar je niet op moet letten. De capaciteit van de memorycard is namelijk veel belangrijker. Je wilt immers wel voldoende op kunnen slaan op jouw memorycard. Hoe goedkoper een memorycard is, hoe minder geheugen de kaart bevat. Kijk dus altijd eerst naar het geheugen en richt je dan pas tot de prijs.

Wat betaal je voor een memorycard?

De prijzen van een memorycard lopen behoorlijk uiteen. Niet gek ook dat veel mensen een antwoord zoeken op de vraag wat je betaalt voor een memorycard. Hier is echter niet een eenduidig antwoord op te geven. De prijs van een memorycard is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste is de prijs afhankelijk van het merk memorycard dat jij koopt. Voor geheugenkaarten van bekende merken betaal je immers meer dan voor de minder bekende merken. Daarnaast is de opslagcapaciteit een belangrijke factor voor de prijs. Hoe kleiner het geheugen van een memorycard, des te goedkoper de kaart is.

Waar moet een memorycard voor zakelijk gebruik aan voldoen

Bij het aanschaffen van een memorycard voor zakelijk gebruik moet je een aantal dingen in acht nemen. De prijs is vaak niet van belang. Wat wel belangrijk is, is het geheugen. Wanneer jij een memorycard wilt gebruiken voor jouw werk, moet je namelijk wel alles kwijt kunnen op de kaart. Het is natuurlijk ook niet handig om telkens dingen op andere geheugenkaarten op de slaan. Wanneer jij jouw memorycard puur zakelijk wilt gebruiken, is een capaciteit van 512 GB aan te raden. Dit lijkt misschien groot, maar je weet dan in ieder geval zeker dat jij al jouw werk op kunt slaan op het kaartje!

Welke merken verkopen goede memorycards?

Net als bij vrijwel alle andere producten kom je bij memorycards ook verschillende merken tegen. Het bekendste merk is waarschijnlijk Samsung. Dit elektronicabedrijf produceert, naast smartphones, laptops en tablets, ook memorycards. Ook het merk Integral doet bij veel mensen een lampje branden. Ingetral biedt voornamelijk geheugenkaarten aan met een grote capaciteit. Minder bekende merken zijn SanDisk en Kingston. Deze zijn qua prijs-kwaliteit bijzonder goed. Niet voor niks gebruiken veel mensen een memorycard van één van deze twee merken. Tot slot heb je ook nog het merk Emtec. Dit merk biedt goedkope memorycards aan, maar de kaarten hebben vaak maar een beperkt geheugen.