Samsung zaait verwarring met nieuwe HDMI-adapter voor Galaxy S3

Na de lancering van de Samsung Galaxy S3 is veel verwarring ontstaan rondom de kabel waarmee de telefoon kan worden aangesloten op tv’s. Er werd bij die lancering namelijk niet aangegeven dat de oude hdmi-adapter voor de Galaxy S2 niet compatibel is met de Galaxy S3 en daardoor hebben veel mensen de verkeerde kabel in huis gehaald.

Samsung liet in eerste instantie na de lancering van de Galaxy S3 niets van zich horen en ook in de handleiding kon geen informatie worden gevonden waaruit blijkt dat de oude hdmi kabel niet zou werken. Veel mensen kochten dan ook de hdmi kabel voor de Galaxy S2 en kwamen van een koude kermis thuis toen de kabel niet bleek te werken.

Het duurde een tijdje voor Samsung eindelijk inhoudelijk reageerde op de zaak. Toen het Koreaanse bedrijf eindelijk wat van zich liet horen, bleek dat er alleen slecht nieuws was voor iedereen die al een kabel had aangeschaft. De smartphone-fabrikant liet weten dat ze binnenkort een nieuwe kabel zouden lanceren waarmee alle problemen zouden worden opgelost.

In eerste instantie gingen er geruchten dat er speciale een vga kabel zou komen en er wellicht gebruik gemaakt zou worden van een nieuwe versie van mhl (mhl 2.0). Hier bleek echter niets van waar en uiteindelijk lag het probleem vooral in het aantal pinnen op de connector op de Galaxy S3. Die connector heeft namelijk 11 pinnen, terwijl de connector van de Galaxy S2 maar 5 pinnen heeft.

Alle onduidelijkheid lijkt nu uit de lucht, maar uit een topic of het XDA forum blijkt dat niet iedereen even tevreden is met de actie van Samsung. De nieuwe aansluiting zou geen voordelen bieden ten opzichte van de oude connector en veel gebruiker hadden voor de bekendmaking van Samsung al een verouderde kabel gekocht die in veel gevallen niet gratis kon worden ingeruild.

Laat wat van je horen

*