Nieuwe Pro’s met SSD?

Dit gerucht komt niet als een verrassing: speculaties gaan de rondte over een potentiële SSD in de nieuwe Macbook Pro line-up van Apple. De gadget-marktleider zal deze in April aankondigen. Veel mensen vinden dat ze pas laat overgaan op deze SSD, de Air-reeks heeft immers maakt al geruime tijd gebruik van deze nieuwe vorm van opslag. De reden hiervoor zit hem waarschijnlijk in het feit dat Apple haar Pro’s ziet als echte werkpaarden, en er daarom voor kiezen er goedkoper veel geheugen in stoppen. De verhalen over mensen die zelf hun Pro hebben voorzien van een SSD zijn echter zo laaiend, dat Apple nu wel zal moeten.

Een andere mogelijke oplossing waar we nog weinig over horen is het toepassen van Hybrid harde schijven. Deze bestaan uit een combinatie van SSD en HDD, waarbij je het snelle gedeelte gebruikt voor het opstarten van je programma’s, en de HDD voor het opslaan van je data (films. foto’s, muziek, etc.). Zo is de ervaring van je programma’s vele malen sneller, en heb je nog steeds veel opslag ruimte tegen een relatief goedkope prijs. Maargoed, enkel de toekomst zal ons leren wat de nieuwe Pro’s daadwerkelijk zullen bevatten aan de binnenkant.

Laat wat van je horen

*